Архимандрит Игнатий Барна
Ignatius Barna
Архимандрит Игнатий Варна


Минувшого року єден из наших лемковскых священников — Илья Варна, родом из села Долге, пов. Горлицы, на Лемковині, а проживающий теперь в Ридинг, Па., в США, удостоился особливой чести. Дня 4-го января 1959 року, Патриарший Екзарх Борис, посітивший Соєдиненны Штаты, возвюл Прот. о. Илью Варна в сан Архимандрита, што в безженном стані ровнатся епископу.

Возведение Прот. о. Ильи Варна в сан Архимандрита отбывалося в Соборі св. Николая в Нью Йорку на 97-ой ул. При возведении в высший сан прот. Илья Варна получил, согласно церковным канонам нове имя Игнатий.

Архимандрит Игнатий Варна не встыдатся свого лемковского роду и всюди заявлят, кто он єст. Он не забыват свого родного села Долге, котре часто вспоминат, и за котре он гордый. С нашой стороны маме приятность и честь заявити, што коли многы священникы лемкы, так грекокатоликы, як и православны сторонят от нарондой организации Лемко-Союза, Архимандрит Игнатий, як не многы десяткы священников, являтся долголітным читателем газеты “Лемко”, теперь “Карпатска Русь”, любит єй и при всякой нагоді жертвує на єй фонд.

Нашому приятелю Архимандриту Игнатию редакция нашого Календаря шле сердечне привітствие по поводу обнятия нового становиска, котре он вполні заслужено получил от представителя Патриарха в Москві.




[BACK]